1. Kezdőlap
 2. /
 3. Tudnivalók / keretek

Tudnivalók / keretek

Jelentkezés

Az első telefonos vagy emailes kapcsolatfelvételt követően egy személyes találkozóra kerül sor egy előre egyeztetett időpontban. Ezen az alkalmon tisztázzuk, hogy miben szeretne támogatást kapni, majd közösen döntést hozunk arról, hogy elköteleződünk-e a közös munka iránt és ha igen, milyen keretek között.

Árak

Az egyéni konzultáció díja 12000 Ft/alkalom. Elmaradt vagy megkésett (24 órán belüli) lemondás esetén a teljes díjat meg kell téríteni.
A csoportos programok ára az adott programok leírásánál található.

Ülés lemondása

A közös munka kezdetén megállapodunk abban, hogy mely napokon és milyen időpontban fogunk rendszeresen találkozni és ez az idősáv az Ön számára lesz fenntartva. Díjmentes lemondásra 24 órát megelőzően van lehetőség, ellenkező esetben a díjat meg kell téríteni.

Létszám

A probléma megoldása -jellegétől függően- egyéni üléseken, pár-vagy családterápiás találkozókon vagy csoportos foglalkozásokon történhet.

Kedvezmények

Diákok, nyugdíjasok, kismamák, munkanélküliek számára egy egyéni alkalom díja 8000 Ft.

Időtartam

Az egyéni konzultációk 50 percesek, melyek az előre egyeztetett időpontban kezdődnek. Kérem érkezzen pontosan, hogy a rendelkezésünkre álló időt minél hatékonyabban ki tudjuk használni!

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség az egyéni és a csoportos tanácsadási forma között?
Még soha nem jártam pszichológusnál, mi történik ott?
Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?
Mi a különbség az egyéni és a csoportos tanácsadási forma között?

Az egyéni konzultációk jellemzői:

 • a középpontban a kliens problémájának megoldása áll
 • a folyamat felépítése a kliens tempójához, munkamódjához és igényeihez igazodik

A csoportos folyamatok jellemzői:

 • a középpontban általában valamilyen készségfejlesztő folyamat áll (pl. stresszkezelés, asszertivitás)
 • a csoporttagok közötti interakciók révén a kliens új nézőpontokat, társas támogatást kaphat
 • az egyéni problémák feldolgozására kevesebb tér és idő jut
Még soha nem jártam pszichológusnál, mi történik ott?

A pszichológussal történt időpont – egyeztetést egy személyes első találkozó követi, ahol szerencsés esetben kölcsönös szimpátia alakul ki a kliens és a pszichológus között, mely megalapozza a későbbi közös munka lehetőségét.

Az első 2-3 alkalom célja a kliens problémájának megismerése, a korábbi megoldási kísérletek áttekintése. Ezen felül a kölcsönös bizalom és szimpátia esetén a tanácsadási folyamat céljának, a várható ülések számának, a közös munka kereteinek meghatározása is sor kerül.

Alkalmanként indokolt lehet pszichológiai tesztek felvétele is.

A probléma részleteinek áttekintését követően elkezdődik a közös munka.

A kitűzött cél elérését követően a folyamat lezárásra kerül.

 

A tanácsadási folyamat jellemzői:

 • A kliens és a pszichológus egyaránt személyiségével vesz részt benne.
 • A részvétel önkéntes.
 • Bár magyarul tanácsadásként definiáljuk, valójában a tanácsadó nem ad tanácsokat, sokkal inkább abban támogatja a klienst, hogy a saját megoldásaira rátaláljon.
 • A folyamat célja javulás létrehozása a kliens életminőségében, élethelyzetében, kapcsolataiban a hozott problémához kapcsolódóan.
 • A tanácsadási folyamat egy bizalmi, személyes kapcsolat talaján valósul meg, ahol a pszichológus titoktartási kötelezettsége és támogató attitűdje segíti a változás-változtatás folyamatát.

 

 

Mi a különbség a pszichológus és a pszichiáter között?

A pszichiáter orvosi diplomával rendelkező szakember, aki az orvosi alapképzést követően pszichiátriára szakosodik, majd 2 év rezidensi viszonyt követően pszichiátriából tesz szakvizsgát. Diagnózis felállítására, gyógyszeres kezelés végzésére jogosult.

A pszichológus bölcsész diplomával rendelkező szakember, aki egyetemi tanulmányait követően több irányba specializálódhat:
Tanácsadó szakpszichológus – körülhatárolt probléma rendezésében támogathatja az egészséges klienst konzultációs ülések keretében.
Klinikai szakpszichológus – az egészségügyben dolgozó pszichológus, aki diagnózis felállítására és terápiás folyamat vezetésére jogosult pszichiátriai diagnózis esetén is.

A pszichoterapeuta címet szakvizsgával rendelkező orvosok (bármilyen területről), valamint klinikai szakpszichológusok tölthetik be. Pszichoterapeutaként a teljes személyiséget érintő pszichoterápia végezhető.

További kérdések esetén kérem, vegye fel velem a kapcsolatot!

Menü