Autogén tréning tanfolyam

ONLINE

Következő csoportos tanfolyam kezdési időpontja

2020. június 8. 18:00

Mi is az autogén tréning?

Az autogén tréning az egyik legjobban megalapozott, legtöbbet kutatott, spiritualitástól és vallástól független relaxációs módszer, melyet a nyugati orvostudomány és pszichológia használ és elismer és amely erősíti a test természetes, öngyógyító mechanizmusait azáltal, hogy olyan erőforrásokat szabadít fel, melyeket eddig a stresszreakció mozgósítására összpontosított a szervezet. Rendszeres gyakorlásával enyhülnek illetve megszűnnek a stressz okozta negatív hatások, csökkenti a mindennapok feszültségeit, javítja az alvás minőségét, a koncentrációt, a fizikai és szellemi teljesítményt, az énhatékonyságot.

Autogén tréning

pexels-photo-12344Az autogén tréning egy széles körben elismert és alkalmazott relaxációs módszer.

Lényege, hogy a lépésenként felépített és naponta rutinszerűen végzett gyakorlás során megtanuljuk tudatosan és kontrolláltan ellazítani, lecsendesíteni szervezetünket, melynek hatására az idegrendszer olyan üzeneteket kap, melyek a stresszreakció* leállítására ösztönzik.

A rendszeres gyakorlás a folyamat automatikussá válását segíti elő, így a nyugalmi állapot gyorsan és könnyen elérhetővé válik a tanfolyam végére, hozzájárulva a fizikai és lelki kiegyensúlyozottsághoz. A módszer használatával tartós változásokat tapasztalhatunk abban, ahogyan a minket érő élethelyzetekre reagálunk: kiegyensúlyozottabban tudunk megküzdeni a kihívásokkal. Azok, akik elsajátítják a  módszert, egy olyan eszközzel gazdagodnak, mely bármikor a rendelkezésükre áll.

A módszer elsajátításban érdemes képzett szakember segítségét igénybe venni, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben az önálló tanulásnak megvannak a kockázatai, amit később nehéz felülírni, módosítani.

*Stresszreakció: „vészhelyzet” esetén a szervezet felkészül a megküzdésre, melynek hatására nő az adrenalinszint, mely a pulzus és a vérnyomás emelkedését, a szívverés és légzés felgyorsulását, az izmok megfeszülését eredményezi.

Miért érdemes elsajátítani az autogén tréninget?

 • mert hatására nő a nyugalomérzet a kiegyensúlyozottság
 • hatékony eszköz stressz ellen,
 • az immunrendszer hatékonyabb működésre kapcsol,
 • a koncentrációs képességet erősíti,
 • a memória és teljesítmény (fizikai és szellemi) fokozódhat hatására,
 • az alvás minőségéban pozitív változásokat eredményez: kiegyensúlyozottabbá és pihentetőbbé válik
 • képes csökkenteni a fáradtság érzését, alváspótló hatása van
 • hozzájárul az önbizalom, önbecsülés növekedéséhez
 • növeli az akaraterőt, önkontrollt, énhatékonyságot
 • csökkenti a lámpalázat
 • fokozza a testtudatot
 • hozzájárul az élettel való elégedettség növekedéséhez.

Egyéni autogén tanfolyam részletei
 Első alkalommal a keretek, tudnivalók tisztázása, valamint a kliens problémájának átbeszélése zajlik, majd, amennyiben a módszer valóban a megfelelő válasz a kliens által hozott problémára, elkezdődik az együtműködés.
Az autogén tréning elsajátítása a kliens egyéni tempójától, céljaitól és igényeitől függően 8-15, esetenként 20 alkalmat vehet igénybe. 
Az egyéni alkalmak időpontjai rugalmasan alakíthatóak, megeszélés szerint.
A kedvező hatások elérése érdekében heti rendszerességű találkozás javasolt.
Egy alkalom 50 perces.
24 órán belüli lemondás esetén az óradíjat ki kell fizetni.
 
Csoportos autogén tanfolyam részletei
A csoporton az autogén tréning elsajátítása mellett számos stresszkezelő technikát, a kiegyensúlyozottság kialakításához szükséges készségeket ismerhetnek és tanulhatnak meg a résztvevők.
A csoport 11 alkalmas.
Egy alkalom 120 perces.
A csoport hetente, mindig ugyanabban az időpontban kerül megtartásra.
A csoport valamennyi résztvevőjével egy előzetes négyszemközti találkozón tisztázzuk a felmerülő kérdéseket, elvárásokat és ekkor van lehetőség a részvételi szándék véglegesítésére.
A részvételi díjra részletfizetés kérhető.
A hiányzásoktól függetlenül a teljes részvételi díjat ki kell fizetni.
A csoportról maximum két hiányzás lehetséges.
A csoport zárt, az első alkalmat követően nincs lehetőség csatlakozni.
Csoportos autogén tréning min. 6 fő jelentkezése esetén indul.

Visszajelzések kliensektől

Ez az autogén tréning több egy sima streszkezelő tréningnél, mert a relaxáció mellett több olyan egyéni és csoportos feladat van, ami elmélyíti és keretezi a tanultakat. Számomra erős önismereti folyamat is volt egyben, sok olyan témakört érintettünk, amely révén tudatosabbá váltam bizonyos területeken. Olyanoknak ajánlom, akik szeretik, ha egy tréning jól fel van építve, több nézőpontot megmutat és professzionálisan van vezetve.”

-Szirtesi-Nagy Réka-

 

Érdekes gyakorlatokkal tarkított tanfolyam, mely új szemlélettel ajándékozza meg a tréning résztvevőit. Nóri szakmai felkészültsége megkérdőjelezhetetlen, személyisége pedig nagyon kellemes, pozitív. Szorongóknak és kíváncsiskodóknak is nyugodt szívvel ajánlom. Egy élmény volt! Nagyon köszönöm!”

-Sajgó Anikó-

 

Nyugodtabbnak, kiegyensúlyozottabnak érzem magam. Tudatosítani tudom, hogy mi az, ami felzaklat, így tudok ellene védekezni, vagy az autogén tréninggel meg tudom magam nyugtatni. Nóra szuper csoportvezető, nagyon lelkiismeretesen dolgozott.”

-Bellovitz Lilla-

 

Amikor elkezdtem az autogén tréninget, rendkívül rossz passzban voltam. Hála Istennek és önmagamnak, nem adtam fel, pedig az elején nagyon nehéz volt rávennem magam arra, hogy minden héten eljöjjek/elmenjek az egy alkalomra és hogy rendszeresen gyakoroljak. Számomra rengeteg jótékony hatása volt a tanfolyamnak és nem csak maga az AT és a relaxálás, hanem a témák, amelyeket bontogattunk a folyamat során. Gazdagító, elmélyítő és relaxáló élmény volt számomra.”

-Bori-Szabó Orsolya-

 

Az autogén trainingre kismamaként kerestem és találtam rá. Azzal a céllal jelentkeztem, hogy elsajátítsak egy relaxációs technikát, amely segít a mindennapi stressz kezelésében, valamint az ellazulásban. A training ennél sokkal többet adott: az önismeretem fejlesztésével, a reakcióim tudatosításával hozzásegített ahhoz, hogy változtassak a stresszhez és a mindennapi problémahelyzetekhez való hozzáállásomon, amely nagyon pozitív hatással volt és lesz a jövőben is a lelki egyensúlyomra. Köszönet ezért Nórának! 😊

-Takács Emese-

Menü